WEBINAR: INDUSTRIJA VIDEO-IGARA: ALTFUTURE OD NULE DO STO

 

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ održaće se novi webinar preko Zoom platforme na temu „Industrija video-igara: Altfuture od nule do sto” koji će održati Slobodan Stević, osnivač i game designer u studiju Altfuture.

Beogradski studio Altfuture bavi se razvojem video igara. Trenutno su fokusirani na razvoj i unapređivanje igre Derail Valley, koja predstavlja simulaciju upravljanja vozom, i beleži preko 1.000 simultanih igrača i visok rejting na Steam sajtu.

Cilj MET IT webinara je da predstavi kratku istoriju, iskustvo i pouke domaćeg game development studija Altfuture, koji je nastao na jedan neuobičajen način,  plasirao na tržište dve visoko ocenjene PC igre i u tom procesu ostao u potpunosti samostalan.

Slobodan Stević je osnivač i game designer studija Altfuture, sa 12 godina širokog opsega iskustva u razvoju video igara, od programiranja, preko zvuka i UX, do grafike i marketinga. Nakon višegodišnjeg učestvovanja u nekoliko kompanija za razvoj igara, samostalno je razvio i izdao jednu od prvih i najviše ocenjenih domaćih igara na Steam-u – Switchcars, a potom sa sadašnjim timom razvio i izdao uspešnu simulaciju vožnje voza sa nativnom VR podrškom, namenjenu da unapredi čitav žanr.

Pozivamo vas da budete deo MET IT webinara i saznate koji su preduslovi za razvoj i uspeh na tržištu gejminga.

PRIJAVE NA STRANICI UNIVERZITETA METROPOLITAN

More from katarina.kaplarski

Uspešno je završen MET Game Hackathon

– Najveće ONLINE gejmersko takmičenje za srednjoškolce na Univerzitetu Metropolitan u saradnji...
Read More