Uspešno je završen MET Game Hackathon

– Najveće ONLINE gejmersko takmičenje za srednjoškolce na Univerzitetu Metropolitan u saradnji sa kompanijom Mad Head Games

Na MET Game Hackathon-u takmičilo se 13 timova koji su za 24h trebali na najkreativniji način da osmisle video igru i odgovore na temu – UPGRADE koju su za njih pripremiili Univerzitet Metropolitan i kompanija Mad Head Games. Takmičarima su za sve nedoumice na raspolaganju bili mentori, studenti Univerziteta Metropolitan, dok je stručni žiri bio u sastavu: Igor Sabo i Miodrag Mikić asistenti na Fakultetu informacionih tehnologija, kao i docent dr Petar Stamenković.

Za sve takmičare, kao pomoć na samom takmičenju, organizovane su 2 radionice  „Kreiraj svoju prvu video igru“ koju je držao asistent Igor Sabo i radionica „Kako prezentovati ideju“ koju je održala saradnica u nastavi Sanja Šunjevarić.

Prvo mesto kao i nagradu od 1000€, za upis na prvu godina Fakulteta informacionih tehnologija ili Fakulteta digitalnih umetnosti dobio je tim – Drim tim, čiji su članovi bili David Marković, Lazar Jovanović, Stefan Živadinović i Mihailo Marković.

Drugo mesto i nagradu od po 700€ dobio je tim Passionate, za upis na prvu godina Fakulteta informacionih tehnologija ili Fakulteta digitalnih umetnosti. Članovi drugoplasiranog tima su bili – Aleksandar Todoreskov, Igor Velikić i Tomo Buzov.

Treće mesto je pripalo timu Scaraplay i nagrada od po 500€ takođe za upis na FIT ili FDU, a tim su činili Aleksandar Zimonja, Aleksandar Stefanović i Denis Krajačić.

MAD HEAD GAMES obezbedio je svim pobedničkim timovima vredne robne nagrade, u vidu tehničke, odnosno gejmerske opreme.

Čestitamo svim takmičarima i zahvaljujemo se Mad Head Games-u na partnerstvu!

Svim takmičarima želimo puno uspeha u daljim gejmerskim poduhvatima koji ih čekaju u budućnosti!

Prenosimo vam delić atmosfere sa najvećeg ONLINE gejmerskog takmičenja – pogledajte video!

 

More from katarina.kaplarski

WEBINAR: INDUSTRIJA VIDEO-IGARA: ALTFUTURE OD NULE DO STO

  U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ održaće se novi...
Read More